Pizza ze szparagami, camembertem i kaparami
Czy pizza musi być zawsze z sosem pomidorowym i mozzarellą? Nie jestem zwolenniczką zbyt wielu składników na pizzy, w…
Czy pizza musi być zawsze z sosem pomidorowym i mozzarellą? Nie jestem zwolenniczką zbyt wielu składników na pizzy, w…
To był weekend pełen niespodzianek. Nieplanowana, ale fantastyczna impreza. Trudne i całkiem zaskakujące rozmowy o życiu i o sytuacjach, których…
Pizza jest pyszna. Idealne połączenie smaków: słodkiej cebuli, słonego i delikatnego sera, lekko kwaskowych lecz wyrazistych w smaku jagód i…
Bardzo lubię przeglądać magazyny kulinarne, książki, stare segregatory z przepisami, oglądać piękne zdjęcia, czytać przepisy, analizować składniki. Zawsze obiecuję sobie,…
Dokładnie rok temu wyruszaliśmy do Włoch. Był 1 czerwca, a nasze walizki ledwo zmieściły się do bagażnika. Lubię wyjazdy i…
Wydawać by się mogło, że połączenie tak dziwnych składników kompletnie do siebie nie pasuje. Nic bardziej mylnego! Soczyste i słodkie…
Gdyby ktoś mnie zapytał co mogłabym jeść bez końca i nigdy by mi się nie znudziło powiedziałabym, że…
Pamiętam krewetki, które jedliśmy wiele lat temu prawie co wieczór, siedząc na balkonie we włoskim Rapallo. Mieszkaliśmy w wynajętym…
Deser zdecydowanie dla wielbicieli bitej śmietany i słodkich bezów. W sezonie idealny z truskawkami i malinami (te nieco…
Składniki (na 3 porcje): – 2 szklanki truskawek, – 400 ml kefiru, – plaska łyżeczka cukru waniliowego, – 3-4 łyżeczki…