Wszędzie dobrze, ale rabarbaru w Grecji nie jadłam 🙂 W związku z tym, że ostatnio stawiam na rzeczy „jaknajmniejpracochłonne” i korzystam z wszystkich dobrodziejstw naszego polskiego „ogródka” zrobiłam za podszeptem niejakiej Elżbiety torcik na zimno z musem rabarbarowym.
Składniki:
(na okrągłą blaszkę o wymiarach 26 cm)
na spód:
– 250 g kruchych ciastek maślanych rozdrobnionych w malakserze,
– 70 g rozpuszczonego i ostudzonego masła.
na masę:
– 300 ml kremowej śmietany,
– 250 g sera mascarpone,
– 5 sporych łyżek cukru pudru,
– otarta skórka z połowy pomarańczy (opcjonalnie),
– płaska łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości bardzo gorącej wody.
na mus:
– 4 duże łodygi rabarbaru umyte i pokrojone w drobną kostkę,
– 4 łyżki drobnego cukru trzcinowego.
Przygotowanie:
Hej! Hej. Pani 'Blogerko. Co taka długa przerwa wakacyjna. Klikam i nic nowego. K.
Obiecuję że będę. Może troszke rzadziej ale na pewno nie bedzie takich przerw!
Ten komentarz został usunięty przez autora.