Szarlotka inaczej – z jabłkami i orzechami. W formie z kominem.
Z ręką na sercu uroczyście oświadczam, że jest to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych ciast jakie jadłam. Przepis Billa Grangera.…
Z ręką na sercu uroczyście oświadczam, że jest to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych ciast jakie jadłam. Przepis Billa Grangera.…
Gulasz na ciemnym piwie to idealne danie na jesienny wieczór, a najlepsze jest to, że jest to danie jednogarnkowe. Wystarczy…
Wszelkie imieniny i urodziny w pracy to znakomita okazja do podjadania słodkiego. A już szczególnie imieniny Małgorzaty, bo u…
Tą książkę właściwie opisałam już w tym wpisie, więc tylko nieco uzupełnię. Są książki kucharskie które od razu wydają się…
Przepis na to ciasto pochodzi stąd: seriouseat.com z niewielkimi modyfikacjami (np. orzechy pekan zastąpiłam włoskimi) Składniki: Na kruszonkę: – 250 g…
O niedzielnych obiadach i dlaczego wieprzowinę wybieram częściej niż kurczaki. Niedzielne obiady to podstawa funkcjonowania podstawowej komórki społecznej zwanej rodziną!…
Dlaczego piątkowe wieczory są z reguły lepsze od sobotnich poranków, a buraczane placki najlepsze tylko na pierwszej randce. Gdy…
Leżenie w domu pod kołdrą z powodu przeziębienia, sprawia, że lekkie zamroczenie lekami i obolałą głową nie pozwala spod tej…
Dostaliśmy dynię w prezencie. Olbrzymią. Naprawdę wielką dynię. To był super prezent. Uwielbiam dynię, bo można z nią zrobić dosłownie…
Focaccia to najprostsze i najwdzięczniejsze ciasto na świecie. Wystarczy jedna miska i średnio dobra pamięć (składniki bardzo łatwo zapamiętać). Tym…